למרבה הצער, למרות שכוונת הרופאים הכנה הינה להיטיב עם המטופלים ולשפר את מצבם, לא אחת קורה מסיבות שונות ומגוונות שמטופל נפגע כתוצאה מרשלנות רפואית. נשאלת השאלה איך יודעים מתי התרחשה רשלנות רפואית?
קראו עודעוה"ד רוית אטש-חיימוב ממשרדנו זכתה להיות שותפה לתיק במסגרתו נפסקו פיצויים בסך של כ-2.5 מיליון ש"ח לאישה שבמתן פסד הדין הגיעה לגיל 77 (!!). בשל הכשלים והמחדלים שתוארו בהרחבה בפסק הדין הגיעה התובעת עד לדיאליזה. החל מביצוע ניתוח שלא היה מותאם למצבה, התעלמות מגורמי סיכון נוספים, ושחרורה מבלי לייצב את מצבה.
קראו עודהערעור נדון במאוחד עם ערעורים נוספים וזכה לכינוי "הלכת מכבי", והיה לאבן דרך חשובה שהביאה לפתיחת שערי בית המשפט בפני תיקים שנפלו בין הכיסאות.
קראו עודלידה שקטה משמעה לידת עובר ללא רוח חיים, והיא מציאות מצערת בה פוגשים לא מעט נשים הרות מידי שנה. תוצאה כואבת זו אינה בהכרח נובעת ממקור לא ידוע, כפי שלא אחת מנסים הצוותים הרפואיים לספר, אלא נובעת באופן ישיר ממעקב היריון לוקה בחסר או שלא בהתאם להנחיות, כמו גם מחוסר תשומת לב הרופאים לתלונות ההרה במהלך ההיריון או בזמן הלידה עצמה. במאמר זה נסביר למה כדאי בכל מקרה לפנות לעורך דין מנוסה שיבחן את המקרה ואת היתכנות קיומה של רשלנות רפואית.
קראו עוד